راهنمای تنظیمات Yoast SEO قسمت دوم : شبکه های اجتماعی
با قسمت دوم مقاله “راهنمای کامل تنظیمات افزونه Yoast SEO” (با نام قبلی WordPress SEO by Yoast) در خدمت شما هستیم. پیش از هر چیز اگر قسمت اول این مقاله را هنوز مطالعه نکرده اید توصیه میکنم با کلیک بر روی اینجا، ابتدا بخش اول مقاله را خوانده و سپس به سراغ این قسمت بیایید تا بتوانیم همگام با هم جلو برویم.
بخش اول این مقاله را به صحبت کردن پیرامون تنظیمات پایه ای افزونه Yoast SEO اختصاص داده بودیم. در این بخش تصمیم داریم کمی درباره تنظیمات این پلاگین برای شبکه های اجتماعی صحبت کنیم. آنچه در این قسمت خواهید آموخت به شرح زیر است :
- تنظیمات شبکه های اجتماعی در افزونه Yoast SEO
- تنظیمات مربوط به فیسبوک و تگ های Open Graph
- تنظیمات مربوط به توییتر
- تنظیمات مربوط به پینترست
- تنظیمات مربوط به گوگل پلاس – نویسنده و منتشر کننده در گوگل پلاس
تنظیمات شبکه های اجتماعی
احتمالا شما به خوبی با تاثیر شبکه های اجتماعی بر روی سئو آشنایی دارید. بگذارید اینطور بگویم، اینطور که از ماجرا بر می آید، گوگل ترجیح میدهد مقالاتی را در صفحه ی اول و نتایج بالاتر جستجو نشان دهد که بیشتر از سایر مقالات در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شده باشند.
البته به یک نکته ی بسیار مهم توجه داشته باشید، بعضا میبینیم که یک نفر برای خودش در شبکه های اجتماعی مختلف، 10 ها پروفایل ایجاد میکند و از طریق این پروفایل ها اقدام به اشتراک گذاری مطالب وبسایت خودش می نماید، مطمئن باشید در این حالت گوگل به راحتی طبیعی نبودن روند به اشتراک گذاری شما را تشخیص داده و آن وقت است که مطالب شما از طرف گوگل نادیده گرفته خواهند شد. بنابراین هرگز چنین اقداماتی انجام ندهید و بجای تمرکز بر روی چنین اقداماتی، بر روی تولید محتوا وقت بگذارید تا دیگران کار به اشتراک گذاری را برای شما انجام دهند. مطمئن باشید اگر یک مطلب واقعا مفید باشند، دیگران حتما آن را با دوستانشان به اشتراک خواهند گذاشت.
خوشبختانه در حال حاضر شبکه های اجتماعی به شما اجازه میدهند، محتوایی را که به اشتراک میگذارید، دقیقا مطابق میل خود سفارشی کنید. از طرفی هم افزونه ی Yoast SEO تنظیمات بسیار خوبی برای سه شبکه اجتماعی مهم یعنی گوگل پلاس، فیسبوک و توییتر در اختیار شما قرار میدهد.
خوب، به سراغ کارمان میرویم، همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، امروز با بخش “اجتماعی” این افزونه سر و کار داریم.
وقتی وارد منوی “اجتماعی” شوید، صفحه ای با پنج تب مشاهده خواهید کرد.
حساب ها
تب اول در منوی اجتماعی مربوط به حسابهای شبکه های اجتماعی شماست. در این بخش تنها کافی است اطلاعات خود در شبکه های اجتماعی که از آنها استفاده میکنید از قبیل آدرس صفحه یا نام کاربری شبکه اجتماعی مورد نظر را وارد کنید. از این طریق سایت شما به موتورهای جستجو اعلام میکند که شما از چه شبکه های اجتماعی استفاده میکنید.
تنظیمات مربوط به فیسبوک
ما در اینجا کارمان را همان تب اول یا Facebook شروع میکنیم و در ادامه به سایر شبکه های اجتماعی یعنی توییتر و گوگل+ میپردازیم.
Add Open Graph Data
این گزینه به صورت پیشفرض فعال است اما اگر به هر دلیل برای شما فعال نیست، تیک آن را بزنید تا فعال شود. فعال کردن این گزینه تگ مربوط به Open Graph را به head وبسایت شما اضافه خواهد کرد. احتمالا الان برایتان سوال پیش می آید که تگ Open Graph چیست. احتمالا تا حالا در سورس صفحات سایت های مختلف، تگ هایی که با عبارت og شروع میشوند را دیده اید. اینها تگ های Open Graph هستند. در مورد فیسبوک، اضافه کردن این تگ به head سایت شما، به فیسبوک کمک میکند که وبسایت شما را به شکل یک آبجکت از نوع آبجکت های خودش ببیند. از طرفی موتور های جستجو مثل گوگل هم وقتی این تگ را بالای سایت شما ببینند، متوجه میشوند که به چه شکل باید با سایت شما برخورد کنند. توضیحات بیشتر در مورد این مسئله خارج از حوصله ی این مقاله است اما در صورتی که میخواهید در این رابطه بیشتر مطالعه کنید میتوانید سری به اینجا بزنید.
اضافه کردن مدیر فیس بوک یا Add Facebook Admin
با استفاده از این امکان شما میتوانید ادمین پروفایل فیسبوک خود یا اپلیکیشنی که برای برند خود ایجاد کرده اید را به سایت خود اضافه نمایید.
برای استفاده از این امکان، کافی است ابتدا به اکانت فیسبوک خود لاگین کنید و سپس در صفحه تنظیمات افزونه، مطابق تصویر زیر بر روی دکمه “اضافه کردن مدیر فیسبوک” کلیک نمایید.
حالا با فرض اینکه اسم پروفایل فیسبوک شما “web.vcenter.ir” باشد. باید پیامی مبنی بر اینکه “web.vcenter.ir”با موفقیت به عنوان ادمین فیسبوک اضافه شد دریافت کنید. وقتی این پیام را دریافت کردید، به سادگی تنظیمات را ذخیره کنید.
اگر مراحل را به درستی طی کرده باشید الان باید ادمینی که به افزونه اضافه کردید را در همین صفحه مشاهده کنید.
خوب، حتما متوجه شده اید که در پایین این صفحه تنظیمات دیگری هم وجود دارد. حالا میخواهیم با هم یک قدم جلوتر برویم و در این بخش هم تنظیمات صحیح را اعمال کنیم.
پر کردن فیلد های موجود در این بخش توضیحات خاصی لازم ندارد. اما یک نکته در مورد تنظیمات صفحه اصلی، این تنظیمات زمانی به کار میروند که کسی صفحه اصلی سایت شما را به اشتراک بگذارد. در این حالت تصویری که در این بخش تعیین کرده اید به عنوان تصویر نوشته ی به اشتراک گذاری شده و توضیحی که ارائه کرده اید به عنوان توضیح محتوای به اشتراک گذاری شده به کار خواهد رفت.
تصویری هم که در بخش تنظیمات پیشفرض وارد میکنید، زمانی به کار میرود که نوشته ی شما هیچ تصویری نداشته باشد، در آن حالت تصویری که در این بخش مشخص کرده اید به عنوان تصویر محتوای به اشتراک گذاری شده استفاده خواهد شد.
وضعیت لایک ها و به اشتراک گذاری ها
اگر میخواهید کمی جلوتر بروید میتوانید به Facebook Insights مراجعه نموده و بر روی دکمه ی Insights for your Website کلیک نمایید. در صفحه ای که برایتان باز میشود در سمت راست بالای صفحه روی دکمه ی Insights for your website کلیک کنید. یک صفحه ی پاپ آپ برای شما باز میشود که از شما درخواست میکند اطلاعات خود را وارد نمایید.
در پایان هم متا تگی که در این پنجره ی پاپ آپ در اختیار شما قرار گرفته را در head سایت خود قرار دهید و تنظیمات را ذخیره کنید. اگر مراحل را به طور صحیح و کامل دنبال کرده باشید، الان باید بتوانید اطلاعات مربوط به سایت خود را در Facebook Insights مشاهده کنید :
تنظیمات توییتر – Twitter
حالا با هم به تب دوم یعنی توییتر میرویم تا تنظیمات را در آنجا دنبال کنیم.
تنظیمات این بخش بسیار ساده است. کافی است ابتدا گزینه ی Add Twitter card meta data را فعال کنید و سپس نام کاربری توییتر خود را در فیلد “نام کاربری سایت توییتر” وارد نمایید.
و حالا در قدم بعدی، تغییرات را ذخیره کنید.
اما در اینجا ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که Twitter card چیست. کاری که توییتر کارد انجام میدهد در حقیقت دقیقا مشابه همان Open Graph است که درباره آن صحبت کردیم. به عنوان مثال تصویر زیر را نگاه کنید :
همانطور که میبینید، برخلاف توییت های عادی، محتوای به اشتراک گذاری شده از سایت شما، در صورتی که از توییتر کارد استفاده کرده باشید، از توییت های معمولی طولانی تر بوده و شامل یک تصویر هم میشود. بدیهی است که این امکان میتواند برای وبسایت شما واقعا عالی باشد. پس بدون چون و چرا فعالش کنید و از آن لذت ببرید. اگر هم اهل مطالعه هستید نگاهی به اینجا بیاندازید تا با همه ی جوانب Twitter Card آشنا شوید.
تنظیمات پینترست – Pinterest
برای استفاده از این بخش، باید ابتدا سایت خود را در پینترست تایید کرده باشید. اگر این کار را انجام ندادیده اید میتوانید با لینکی که در بالای باکس Pinterest confirmation در صفحه ی تنظیم مربوط به پینترست به شما ارائه شده، تایید سایت را انجام دهید. در پایان متا تگی که دریافت میکنید را در باکس مربوطه در این صفحه قرار داده و تغییرات را ذخیره کنید.
و اما گوگل پلاس
خوب قبل از اینکه سراغ این بخش برویم اول باید بدانیم که تفاوت Google+ Author با Google+ Publisher در چیست.
Google+ Author یا نویسنده ی گوگل پلاس
Google+ Author که در ترجمه ی فارسی این افزونه، معادلش همان نویسنده صفحه اصلی است، همانطور که از نامش هم بر می آید، همان کسی است که نویسنده ی وبسایت است و یک اکانت گوگل پلاس هم دارد. اگر میخواهید امکان معرفی خود به عنوان نویسنده ی یک وبسایت، به گوگل را داشته باشید، ابتدا باید آدرس سایت خود را در پروفایل گوگل پلاس خود در بخش Contributor to اضافه کرده باشید. اتفاقی که پس از اعمال تنظیمات کامل در این رابطه می افتد این است که تصویر شما در نتایج جستجو در کنار نتیجه ای که از سایت شما به نماش در آمده، نشان داده میشود.
Google+ Publisher یا صفحه انتشار در گوگل پلاس
زمانی که شما میخواهید برای خود برند سازی کنید (که اتفاقا کار بسیار خوبی هم هست) استفاده از پروفایل گوگل پلاس کافی نخواهد بود و برای این کار باید یک صفحه برای خود ایجاد نمایید. ما به این صفحه Google+ Publisher میگوییم. البته جزئیات موجود درباره این مورد بسیار زیاد است اما شما به همین توضیحات بسنده کنید. دانستن فرق این دو مورد، در اینجا برایتان کافی خواهد بود.
چگونه این افزونه را برای استفاده از گوگل پلاس تنظیم کنیم؟
خوب، حالا که تفاوت نویسنده ی گوگل پلاس و صفحه ی انتشار در گوگل پلاس را متوجه شدیم، زمان آن میرسد که به سراغ کانفیگ افزونه برویم. قبل از هر کاری به پروفایل خود در وردپرس مراجعه کنید و در قسمت GooglePlus آدرس صفحه ی گوگل پلاس خود را وارد نمایید.
حالا دوباره به بخش تنظیمات “اجتماعی” در افزونه بازگردید و در قسمت “نویسنده صفحه اصلی” نام کاربری خود را انتخاب کنید و در قسمت صفحه انتشار در گوگل نیز آدرس صفحه ای که ایجاد کرده اید را وارد کنید. (البته اگر ایجاد کرده اید)
و در پایان هم تنظیمات را ذخیره کنید.
این افزونه یک نسخه ی پریمیوم با نام Yoast SEO Premium نیز دارد. در نسخه پریمیوم امکاناتی از قبیل سیستم مدیریت ریدایرکت، امکان استفاده از چندین Focus keyword و پیشنمایش نوشته ها در شبکه های اجتماعی نیز در اختیار شما قرار میگیرد. اگر از طرفداران افزونه Yoast SEO هستید، میتوانید نسخه پریمیوم آن را نیز از مسترکد مارکت دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهید. برای رفتن به صفحه دانلود این افزونه بر روی لینک زیر کلیک کنید :
در پایان این بخش ….
در این بخش کارهای خوبی انجام دادیم. خصوصا اگر تنظیمات گوگل پلاس را به درستی و با حوصله انجام داده باشید خواهید دید که به مرور گوگل به اکانت شما به عنوان یک نویسنده ارزش بیشتری میدهد و رفته رفته در نتایج بالاتری از جستجو ظاهر میشوید. به طور کلی با اضافه کردن تگ اطلاعات Open Graph و تگ اطلاعات Twitter Card هم توانستیم در زمینه ی سئو یک قدم جدید به جلو برداریم.
کار ما در این قسمت هم به پایان رسید. در بخش بعدی سعی میکنیم روی مواردی همچون نقشه های سایت، پیوند های یکتا، RSS و برون ریزی و درون ریزی اطلاعات تمرکز کنیم.