دسته‌ها
وبلاگ

راهنمای تنظیمات افزونه Yoast SEO قسمت سوم : مراحل پایانی

راهنمای تنظیمات افزونه Yoast SEO قسمت سوم : مراحل پایانی

 

در قسمت های قبلی در باره ی تنظیمات اصلی و اولیه ی افزونه WP SEO by Yoast صحبت کردیم و سپس به آموزش تنظیمات این افزونه برای سه شبکه اجتماعی مهم فیسبوک، توییتر و گوگل پلاس پرداختیم. امروز تصمیم داریم کلیه ی بخش های باقی مانده از این افزونه را مورد بررسی قرار داده و نحوه ی کار و تنظیمات صحیح آنها را مرور کنیم. بخش هایی که در آموزش امروز درباره ی آنها صحبت خواهیم کرد به شرح زیر هستند :

  • نقشه های XML سایت (XML Sitemaps)
  • پیوندهای یکتا (Permalinks)
  • سلسله نشانی ها یا همان نان ریزه ها
  • RSS
  • درون ریزی و برون ریزی (import and export)
  • Bulk Title Editor و Bulk Description Editor (ویرایشگر دسته جمعی)
  • ویرایش فایل ها (edit files)

در طول آموزش مسترکد سعی میکند کلیه ی مراحل را تا حد امکان ساده نگه دارد. بنابراین اگر سرفصل مطالب امروز کمی دشوار به نظر میرسد نگران نباشید. امروز تصمیم داریم تا حد امکان و تا جایی که این افزونه به ما اجازه میدهد، قدم هایی به سمت بهتر شدن سئوی سایت شما برداریم. پس با مسترکد همراه باشید.

نقشه های XML سایت (XML Sitemaps)

اگر با نقشه های سایت آشنا نیستید اجازه بدهید اول ببینیم نقشه های سایت چه هستند و به چه دردی میخورند. ویکیپدیا در این رابطه اینطور توضیح میدهد :

نقشه وب‌گاه برای موتورهای جستجو،فایل XML از سایت است که ساختار وب سایت شما را نشان می دهد که باعث آسان‌تر شدن کشف صفحات موجود در سایت شما توسط ربات های موتورهای جستجوگر می شود.

همانطور که احتمالا تا حالا متوجه شده اید، افزونه ی WP SEO by Yoast در کنار تمامی کارهای دیگری که به شکل عالی برای شما انجام میدهد، میتواند نقشه های سایت شما را نیز به شکل بی نقصی تولید نماید تا شما بتوانید آنها را در اختیار موتورهای جستجو قرار دهید. اما سوال اینجاست که چرا این کار به شکلی بی نقص توسط این افزونه انجام میشود؟ و پاسخ این است که بخاطر اینکه نقشه های سایت شما میتوانند با افزونه ی شما ارتباط برقرار کنند.

شاید جملاتی که الان مطرح کردم برای شما واضح نباشند و احتمالا الان دارید از خودتان میپرسید که برقراری ارتباط بین نقشه های سایت و افزونه به چه معناست و چه مفهومی میتواند داشته باشد. اجازه بدهید این مورد را برایتان کمی باز تر کنم. فرض کنیم که شما در وبسایتتان برای تولید نقشه های سایت از یک افزونه ی جدا از افزونه مخصوص به سئوی خود استفاده کنید. اتفاقی که در این حالت می افتد این است که مثلا شما می آیید و یک نوشته یا یک دسته بندی و یا هر قسمت دیگری از وبسایتتان را noindex یا nofollow میکنید. افزونه ی سئو این تغییرات را برای شما به درستی اعمال میکند و هرگاه بات گوگل به سایت شما بیاید به آن میگوید که مثلا این پست برای نگاه کردن تو نیست و یا لینک هایش را دنبال نکن و … اما از آنجایی که افزونه ای که نقشه های سایت شما را تولید میکند از این موضوع بی خبر است، نوشته های شما کماکان در نقشه ی سایت شما لیست میشوند و اینجاست که شما گوگل را دچار سردرگمی میکنید. گوگل هم وقتی این وضع را میبیند، ارزش و رنک سایت شما را کاهش میدهد و بدون شک این چیزی نیست که شما میخواهید.

اما وقتی افزونه ی سئوی شما کار تولید نقشه های سایت را نیز به عهده بگیرد، دقیقا بر اساس تنظیماتی که شما بر روی نوشته ها، دسته ها و هر محتوای دیگری بر روی سایتتان اعمال کرده اید، نقشه های وبسایت را برای شما تولید میکند و همانطور که حتما تا حالا متوجه شده اید، دیگر مشکلی که در بالا توضیح دادیم پیش نمی آید. بنابراین پیش از هر چیز به شما توصیه میکنم وقتی در وبسایت خود از افزونه ی سئو استفاده میکنید، اصلا به سراغ افزونه های تولید سایت مپ نروید و سعی کنید از امکانات درون ساخت افزونه ی سئو استفاده نمایید.

تنظیمات نقشه های XML سایت

برای دسترسی به تنظیمات نقشه های سایت، کافی است از منوی سئو به زیر منوی “نقشه های XML سایت” مراجعه کنید. چیزی که در این بخش مشاهده خواهید کرد، احتمالا مشابه تصویر زیر خواهد بود.

تنظیمات نقشه های XML سایت

برای شروع، پیش از هر چیز باید نقشه های سایت را فعال نمایید، برای این کار ابتدا باید در بالای تنظیمات در بش XML sitemap functionality گزینه ی Enable را انتخاب کنید (نقشه های سایت به صورت پیشفرض فعال هستند). همانطور که مشاهده میکنید با کلیک بر روی دکمه ی XML Sitemap میتوانید نقشه هایی که برای وبسایت شما تولید شده است را مشاهده نمایید. توجه داشته باشید که تولید نقشه های سایت به صورت کاملا اتوماتیک توسط افزونه برای شما انجام میگیرد و نیازی نیست که شما کار خاصی انجام دهید. همچنین هیچ نیازی به اعمال تغییر در بخش Entries per sitemap page وجود ندارد و میتوانید این تنظیم را نیز در حالت پیشفرض خود باقی بگذارید.

پس از فعال کردن نقشه سایت با رفتن به تب های دیگر موجود در این صفحه میتوانید تعیین کنید که کدام یک از انواع مطالب و محتوا در نقشه سایت وجود داشته باشند و کدام یک آنها جزو نقشه نباشند. منطقا به طور عموم تمامی محتوای سایت شما بجز پیوست ها، باید در نقشه سایت وجود داشته باشد.

همچنین در تب exclude post settings که در این نسخه اشتباها به عبارت “نوشته هایی که شامل میشوند” ترجمه شده، میتوانید تعیین کنید که کدام یک از نوشته های شما در سایت مپ درج نشوند. برای این کار باید آی دی نوشته را در باکس مربوطه وارد کنید و برای تعیین چند آیدی به صورت همزمان باید آنها را با کامای انگلیسی از یکدیگر جدا کنید.

توجه : بعد از اعمال تنظیمات دلخواه، لازم است که نقشه های سایت خود را مجددا به گوگل و بینگ ارسال کنید. توجه کنید که در حالتی که از افزونه ی WordPress SEO by Yoast جهت تولید نقشه های سایت استفاده کرده باشید، آدرس نقشه ی سایت شما به شرح زیر است :

حتما توجه داشته باشید که آدرس فوق تنها یک ایندکس است که نقشه های سایت شما را لیست میکند. بنابراین نباید این آدرس را به طور مستقیم به موتور های جستجو ارسال نمایید، بلکه باید بر حسب نیاز خود، نقشه هایی را که در این ایندکس لیست شده اند مورد استفاده قرار دهید. این نقشه ها شامل نقشه ی نوشته ها، برگه ها، دسته بندی ها و … هستند و شما میتونید هر یک از این نقشه ها را که مایل هستید، به موتور های جستجو ارسال نمایید. توجه داشته باشید که نام این نقشه ها و آدرس آنها همواره ثابت است و با هر بار آپدیت وبسایت شما، نقشه ی مربوطه نیز بروزرسانی خواهد شد. بنابراین موتورهای جستجو همواره میتوانند با نگاه کردن به محتوای نقشه ی سایت شما، از محتوای جدید اضافه شده به سایت آگاه شوند و آن را به ایندکس خود بیافزایند.

پیوندهای یکتا (Permalinks)

پیوند های یکتا یا Permalinks که از ترکیب دو واژه ی Permanent و link ایجاد شده اند (که معلوم نیست برای چه به آنها پیوند یکتا میگویند در حالی که ترجمه ی آنها پیوند پایدار است!) ساختار url نوشته های شما را نشان میدهند. در واقع به نقل از ویکیپدیا میتوان گفت پیوند های یکتا راهی برای دسترسی به نوشته های شما هستند، وقتی که از صفحه ی اصلی، به آرشیو منتقل شده اند.

پیوندهای یکتا (Permalinks)

برای دسترسی به این بخش کافی است از منوی “سئو” به زیر منوی “پیشرفته” مراجعه کرده و به تب پیوند های یکتا بروید. آنچه در این بخش مشاهده خواهید کرد مشابه تصویر بالا خواهد بود. تنظیمات موجود در این بخش به طور کلی واضح هستند و نیاز به توضیحات خاصی ندارند. بنابراین مسترکد تنظیمات این بخش را به صورت خلاصه و سریع با شما مرور خواهد کرد.

گزینه ی اول “Strip the category base (usually /category/) from the category URL.” یا تهی کردن مبنای دسته از نشانی دسته ها باعث خواهد شد که عبارت category که به صورت پیشفرض در آدرس دسته های شما نمایش داده میشود، از آدرس ها حذف شود.

گزینه ی بعدی Redirect attachment URLs to parent post URL در صورت فعال بودن باعث میشود که صفحه پیوست ها به صورت جداگانه قابل دسترسی نباشند و در صورتی که آدرس آنها مورد دسترسی قرار بگیرد، بجای صفحه  مورد نظر، صفحه ای که پرونده به آن پیوست شده به نمایش در بیاید (پست اصلی). فعال بودن این گزینه به طور عمومی و خصوصا اگر در مراحل قبل از ایندکس شدن فایل های پیوست جلوگیری کرده و آنها را به حالت noindex در آورده باشید، توصیه میشود.

گزینه ی پاک سازی پیوند های یکتا با حذف Stop Word ها منجر به حذف یک سری کلمات تکراری مثل و، از، با، در و … از آدرس نامک نوشته ها و برگه ها میشود که عموما استفاده از انتخاب مناسبی است.

در ادامه گزینه ی Remove the ?replytocom variables باحذف ?replytocom به شما در زمینه ی بهبود خزیدن بات های موتور های جستجو در وبسایتتان کمک خواهد کرد.

در مورد گزینه ی آخر یعنی Redirect ugly URLs to clean permalinks توضیحی ارائه نمیکنیم چون تغییر حالت این گزینه اصلا توصیه نمیشود و میتواند به بروز مشکل در دسترسی به آدرس های موجود در سایت شما منجر شود. بنابراین آن را بدون تغییر باقی گذاشته و به سراغ بقیه ی تنظیمات بروید طبعا ذخیره ی تغییرات نیز فراموش نشود.

سلسله نشانی ها / BreaCrumbs یا همان پیوند های داخلی (Internal Links)

بخش پیوند های داخلی که در نسخه های جدید سلسله نشانی ها خوانده میشود در افزونه ی Yoast SEO یکی از بخش های مورد علاقه ی من است. اگر یادتان باشد، مسترکد در یکی از نوشته های قبلی به شما یاد داده بود که چگونه نان ریزه ها یا BreadCrumbs را بدون افزونه به وبسایت خود اضافه کنید. آنجا گفته بودیم که این کار از طریق افزونه ها هم قابل انجام است. بفرمایید! شما در این بخش میتوانید بدون هیچ زحمتی، به سایت خود نان ریزه اضافه کنید.  برای دسترسی به تنظیمات این بخش کافی است در منوی سئو روی زیرمنوی پیشرفته کلیک کرده و به تب سلسله نشانی ها بروید. سپس برای استفاده از این امکان، باکس فعالسازی سلسله نشانی را بر روی حالت Enabled تنظیم کنید.

لینکهای داخلی در وردپرس

تنظیماتی که در تصویر بالا مشاهده میکنید، برای این بخش تنظیمات مناسبی هستند. البته مجبور نیستید از آنچه در تصویر آمده پیروی کنید و میتوانید تنظیمات دلخواه خود را در این بخش اعمال کنید. در آخر هم تنظیمات را ذخیره کنید و کدی که در پایین صفحه به شما نمایش داده شده است را در قسمتی از قالبتان که مایل هستید نان ریزه ها در آنجا به نمایش در بیایند قرار دهید. بدیهی است که در صورت نیاز میتوانید جهت تغییر حالت نمایش، CSS بخش مربوط به نان ریزه ها را تغییر داده و سفارشی کنید.

RSS – فید یا خوراک …

در عموم افراد با RSS فید و کاربرد آن آشنا هستند ولی اگر تازه کار هستید و در این باره اطلاعی ندارید، ویکیپدیا فید یا خوراک را به شکل زیر توضیح میدهد :

خوراک یک سند (اغلب بر پایهٔ ایکس‌ام‌ال) است که شامل گزینه‌های کوتاه درونمایه به‌همراه یک پیوند به نسخه بلندتر آن‌ها است. دو نوع اصلی خوراک، آراس‌اس و اتم می‌باشند. هم‌اکنون وب‌نوشت‌ها و وب‌گاه‌های خبری، منابع اصلی خوراک‌ها به شمار می‌روند، همچنین خوراک‌ها برای پیگیری وضعیت آب‌وهوا، فهرست‌های برترین‌ها و آخرین نتایج جست‌وجو نیز کاربرد دارند.
خوراک وب یا به اختصار خوراک(به انگلیسی: web feed) یا فید یک قالب داده است که به کاربران اجازه می‌دهد محتویاتی که مرتباً به‌روز می‌شوند را به‌راحتی پیگیری نمایند.
به‌صورت معمولی چگونگی کاربرد یک خوراک بدین‌گونه‌است که تولیدکنندگان محتوا، یک پیوند به کاربر می‌دهند تا کاربر با معرفی پیوند به برنامهٔ خوراک‌خوان خود، هنگام به‌روز شدن خوراک، درونمایه‌های تازه‌ای که به خوراک افزوده شده‌است را دریافت کند.

برای دسترسی به تنظیمات RSS کافی است از منوی “سئو” به زیر منوی پیشرفته و سپس تب RSS مراجعه کنید.

RSS – فید یا خوراک …

تنظیمات موجود در این بخش میتواند دو نوع کاربرد برای شما داشته باشد. اول اینکه میتوانید در فید خود اعلام کنید که مثلا این مطلب ابتدا در وبسایت شما پدیدار شده است و یا مثلا میتوانید یک نوشته یا یک توضیح خاص را به ابتدا یا انتهای خروجی فید خود بیافزایید. و اما از آنجایی که تنظیمات این بخش، کد HTML را نیز قبول میکنند، کار جالبی که میتوانید در اینجا انجام دهید این است که از طریق این تنظیمات به ابتدا یا انتهای خروجی فید خود، تبلیغ اضافه کنید. به همین سادگی به همین خوشمزگی! متغیر های مجاز برای استفاده در این بخش، در پایین صفحه قابل مشاهده هستند که میتوانید بر اساس نیاز در قسمت های مختلف، آنها را نیز به کار ببرید.

درون ریزی و برون ریزی (import and export)

برای دسترسی به این بخش میتوانید از منوی سئو به زیر منوی “ابزارها” و سپس وارد کردن و خروجی گرفتن مراجعه کنید.

درون ریزی و برون ریزی

در اینجا اگر قبلا از تنظیمات افزونه Yoast SEO خروجی گرفته باشید میتوانید با مراجعه به تب درون ریزی و انتخاب فایل حاوی تنظیمات، اطلاعات لازم را از فایل برون ریزی شده، به سیستم وارد کنید. همچنین با مراجعه به تب برون بری، امکان دریافت بکاپ از تنظیمات فعلی برای شما میسر خواهد بود. در ادامه امکانات موجود در تب وارد کردن تنظیمات از دیگر افزونه های SEO به شما اجازه میدهد که در صورتی که پیش از افزونه ی Yoast SEO از افزونه ی سئوی دیگری استفاده میکردید، تنظیمات از افزونه ی قبلی به افزونه جدید درون ریزی کنید. توصیه ای که در اینجا به شما میشود این است که یکبار تنظیمات را درون ریزی کنید، سپس بررسی کنید که تنظیمات به درستی درون ریزی شده باشند. سپس مجددا درون ریزی را با انتخاب گزینه ی “حذف اطلاعات قدیمی بعد از درون ریزی؟” انجام دهید. توجه داشته باشید که اطلاعاتی که از پیش در افزونه وجود داشته باشند دوباره نویسی نخواهند شد (duplicate content مشاهده نخواهید کرد)

در عین حال شما این انتخاب را دارید که تنظیمات فعلی افزونه را برای استفاده در نصب های بعدی وردپرس، برون ریزی نمایید.

تنظیمات ویرایشگر دسته جمعی یا Bulk Title Editor و Bulk Description Editor

تنظیمات این بخش نیز با مراجع به زیرمنوی ابزارها و مراجعه به بخش ویرایشگر دسته جمعی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. این بخش گرچه بسیار کاربردی است ولی نیاز به هیچگونه توضیح خاصی ندارند. با استفاده از این دو منو میتوانید عناوین نوشته ها و توضیحات آنها را به صورت گروهی ویرایش کرده و همه را با هم به سادگی ذخیره کنید. بنابراین اگر تا امروز عناوین و توضیحات مطالب را به درستی انتخاب نکرده اید، مراجعه به این دو منو میتواند شروع خوبی برایتان باشد.

 ویرایش پرونده ها

برای دسترسی به این بخش باید از زیرمنوی ابزارها به بخش ویرایشگر پرونده مراجعه کنید. شما در این بخش این امکان را دارید که فایل های robots.txt و .htaccess خود را به صورت مستقیم مشاهده کرده و ویرایش نمایید. البته بدیهی است که این فایل ها باید موجود بوده و قابل نوشتن باشند. (همه فایل .htaccess را داریم ولی بعضی از افراد ممکن است فایل robots.txt را نداشته باشند) بنابراین نکته ی خاصی در رابطه با این بخش وجود ندارد بجز اینکه امکان دسترسی به این دو فایل را برای شما ساده تر کرده و امکان ویرایش سریع آنها را برای شما فراهم میکند. توصیه میکنم به هیچ عنوان بی دلیل دست به ویرایش این فایل ها نزنید و در صورتی که تازه کار هستید، همیشه قبل از ویرایش این فایلها و خصوصا فایل .htaccess یک بکاپ از آن را ذخیره کرده و سپس شروع به ویرایش فایل نمایید.

و در پایان …

راستی این افزونه یک نسخه ی پریمیوم با نام Yoast SEO Premium نیز دارد. در نسخه پریمیوم امکاناتی از قبیل سیستم مدیریت ریدایرکت، امکان استفاده از چندین Focus keyword و پیشنمایش نوشته ها در شبکه های اجتماعی نیز در اختیار شما قرار میگیرد.

استوریج EMC
خرید لپتاب
خرید سرور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × سه =